Waarom de naam                    Kolibrie?

De kolibrie is een prachtig, kleurrijk en zeer klein vogeltje (10 cm.), met een immense kracht. Hij onderneemt elk jaar een enorme tocht (3000 km.) van Zuid-Amerika naar Canada en weer terug.

De kolibrie maakt zich niet ongerust of hij deze lange reis kan maken of niet.

Elk half uur gaat de kolibrie naar beneden om nectar te drinken van de bloemen. Vele inheemse volkeren zien de kolibrie als symbool om tot de kern van een zaak te kunnen komen, omdat die kleine kolibrie zo snel bij zijn nectar komt, die toch diep in het hart van een bloem verborgen is.

 

De kolibrie is moedig, vol vertrouwen en optimistisch.

Hij staat o.a. voor verwezenlijken van het onmogelijke, kracht en vrijheid, maar ook voor concentratie, helderheid, overzicht en waarheid.

 

De kolibrie is de enige vogel op de wereld die ook achteruit en recht omhoog kan vliegen, ook kan hij stil blijven hangen in de lucht.

Dit vermogen van een kolibrie, om in elke richting te kunnen vliegen,

symboliseert voor mij, dat hij vanuit zijn innerlijk in contact staat met de 4 windrichtingen en vanuit het middelpunt (zijn kern) met de stroom van het leven meegaat.

 

Als mens kunnen we ons klein, eenzaam, verdrietig, onmachtig voelen en vast zitten. De prachtige eigenschappen van de kolibrie, kunnen ons helpen bij het creëren van nieuwe mogelijkheden. Ze kunnen ons helpen om een weg te vinden, zodat we bij onszelf kunnen blijven(komen), om ons weer vrijer, vrolijker en krachtiger te voelen en zo volop kleur aan ons leven te geven en ervan te kunnen genieten.

 

De flitsende schoonheid van de kolibrie brengt magie in de wereld.

Je kunt haast niet anders dan je hart te openen voor die schoonheid, liefde en kracht van de kolibrie.

 

Spreekt dit je aan kijk dan eens naar de kolibriemassage.