Tantra heb je in vele varianten. Over het algemeen wordt Tantra snel verbonden met

 handelingen of oefeningen van seksuele aard.

 Dit is echter een westerse benadering en/of misvatting!                                                                   Ik wil hier even duidelijk maken dat deze variant van Tantra bij mij in de praktijk NIET wordt beoefend.

 

             Eventuele vragen zijn:

  • Is Tantra hetzelfde als seks?  Nee, Tantra is de mystieke leer van het boeddhisme. De Tantra beslaat  voedingsleer, onderwijs, een eigen opvoedingsleer, geneeswijze en andere elementen.  Allemaal met het doel spirituele groei te bereiken. Tantra werkt in op de energiestromen van het lichaam en bewerkstelligt balans en groei. Tantra is een totaalfilosofie betreffende alle aspecten van het leven. Er word geen lingam of yoni massages gegeven!  (en nee, ik maak ook geen uitzonderingen!)
  • Moet je bij een behandeling altijd uit de kleren?  Tijdens de massage of sessie zijn we beiden bloot. (vind je dit eng en wil je toch graag de Tantra ,dan kan dit besproken worden)Er is geen schaamte nodig en we gaan het zeker niet voeden. Voor zowel de massage als bijvoorbeeld de Yoga is het ook zeer praktisch dat we bloot zijn. Dat we bloot zijn wil echter niet zeggen dat er een erotische sessie zal gaan plaatsvinden, dat is zeker niet zo. 
  • Is het ook voor koppels?  ja dat kan en wel op 2 manieren.  Dit kan in workshop vorm, zodat je elkaar  kan leren masseren. Of  door 4 handen massage, dan masseer ik vb. eerst met de man de vrouw en vervolgens masseer ik met de vrouw de man.
  • Hoe gaat een behandeling in zijn werk?  Allereerst  gaan we rustig thee drinken en zal ik al je vragen beantwoorden en alle mogelijke uitleg geven. Op basis van je vragen en wensen maken  we samen een behandeling en verdere afspraken. Na de sessie sluiten we wederom af met een kopje thee en kun je je ervaring delen of verdere vragen stellen indien je dit wenst, al is het vaak beter om het proces gewoon zijn werk te laten doen.

             Tekst bron, Ivar Mol van Dharma lotus.

             Voor meer info http://www.tantra-lotus.com/wat-is-tantra.asp