Chinese geneeskunde en kruidenadvies

Waarom Traditioneel Chinese geneeskunde?

Traditioneel Chinese Geneeskunde (verder TCM genoemd) is een eeuwenoude geneeswijze waarbij de mens en de natuur centraal staan. Deze benadering ziet de mens als een holistisch geheel, waarbij fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten in balans moeten zijn. 

Ook de relatie van de mens tot zijn omgeving en sociale contacten speelt een rol.

Volgens de TCM ontstaan ziektes door verstoringen in deze balans.  

Bij de sessies die ik aanbied kijken we eerst naar je klacht waar je als hoofdzaak aan wil werken en daarbij stel ik veel vragen (via anamnese). Na dit vraagstellen kijk ik naar je tong en analyseer ik die door te kijken naar o.a. vorm en kleur. Daarna doe ik een polsdiagnose door te voelen aan je beide polsen. Dit geheel vormt een eerste sessie. in een 2e sessie kom ik met een kruidenadvies en eventueel aanvullende informatie.

 

 

Zoals je ziet op de foto, is je tong in te delen naar je organen. Als je hierbij ook nog eens een kleur , aanslag, tongafdrukken e.d. kunt aflezen, geeft dit al een mooie inzet.

Omdat ik nog met de opleiding bezig ben vraag ik €25,00 voor een eerste consult en het vervolgconsult is ook €25,00, maar daar komen de kosten van de tinctuur of kruidenthee bij.