Tantra

Lieve mensen,

Lees voor je een afspraak maakt gelieve eerst de tekst.

De kans is groot dat dit niet het soort Tantra is waar je naar op zoek bent!!

Je hebt namelijk 1001 vormen van Tantra.

Ik geef namelijk geen lingam (=penis)massages!! 

* Waarom begin ik met deze tekst, omdat veel mensen de tekst niet lezen of niet goed en dan alsnog met de vraag komen en afspraken geannuleerd worden.

Heb je na dit te weten nog steeds interesse, ben je uiteraard van harte welkom.

Nieuwe klanten voor de Tantra neem ik enkel nog aan na telefonisch contact.

Tantra

Kom in balans, blijf in balans

Wat is Tantra? Wat Tantra is, is niet in enkele zinnen uit te leggen. Wat Tantra voor mij persoonlijk is of doet daar kan ik je wel wat over vertellen. Tantra is er in vele soorten en maten, maar de versie waar ik mee werk is vanuit Boeddhistisch oogpunt en is meer een levenswijze. Je hebt vb. Tantrische stedenbouwkunde, voedingsleer, opvoeding…., dus in elk aspect van het leven. Het enige “doel” binnen deze Tantra is het bereiken van een zo groot mogelijke balans in alles. (Dit heeft dus niets te maken met seksuele handelingen, zoals dat in het westen geworden is. Dit is daarom niet verkeerd, maar niet de versie die ik geef!! )

 

Prana is Balans

Bij de Tantra draait alles om balans en Prana is de energie die balans creëert. Uiteindelijk wil elke mens innerlijke rust en balans ervaren en is er naar op zoek dat te ervaren. Er zijn vele methoden om prana te ervaren en de Tantra is er één van. (let wel: om in prana te komen word niet alleen zachtheid gebruikt, maar kunnen ook heel stevige grepen zitten)

Toen ikzelf begonnen ben met de opleiding in 2009 bij Dharma-Lotus in Breda was ik heel onzeker, heel gevoelig en alles behalve in balans. Door elke 3 weken naar de opleiding te gaan en het leren geven en ontvangen van de Tantra en de nodige theorie daarbij te ontvangen en leren heeft het me een heel stuk bewuster gemaakt en kreeg ik na verloop van tijd meer zin in het leven en werd ik spontaner.

 

Hoe doe ik dat in de praktijk?

Hierin zijn 2 methoden die ik geef op een mat, de massage of de sessie.

De massage,  is heel passief, je ligt op de mat en ontvangt, hierin kunnen lichte Yoga houdingen verwerkt zitten of meditatieve delen in zitten, maar is puur gericht op ontspanning en het aanmaken van prana en balans.

De sessie, met massage, meditatieve momenten en duo-yoga onderzoeken we waar je conditioneringen zitten en door deze aan te raken kunnen deze conditioneringen inzichten geven in jezelf en daarbij kun je bewust kiezen of je de conditionering in stand wil houden of dat je bereid bent om meer in de overgave te gaan en daarbij grenzen te verleggen, wat doorwerkt in je dagelijkse leven. Hoe minder conditioneringen, hoe minder onbalans. Daarom is dit ook voor vrouwen een heel fijne, inzichtgevende manier om te ontwikkelen en stappen in bewust"zijn" (bewust worden van de conditioneringen) te maken en grenzen te verleggen. En wat op de mat gebeurt werkt door in het dagelijks leven.

Ervaar de balans, merk de bronnen van onbalans op en haal deze weg.

Hiervoor kun je een traject afleggen om daaraan te werken.


Verloop van een massage of sessie.

Vooraf drinken we een kopje thee en is er gelegenheid om te landen en vragen te stellen.

Je mag hier ook datgene vertellen wat je kwijt wil. Als de vragen beantwoord zijn en jij bent er klaar voor, kan jij je alvast uitkleden. Ik doe hetzelfde en je mag kiezen of je wil beginnen in een zithouding of dat je gewoon lekker gaat liggen. Die keus is aan jou.

 

Tijdens de massage of sessie zijn we beide bloot. Er is geen schaamte nodig en we gaan het zeker niet voeden. Voor zowel de massage als bijvoorbeeld de yoga is het ook zeer praktisch dat we bloot zijn. Dat we bloot zijn wilt echter niet zeggen dat er een erotische sessie gaat plaatsvinden, dat is zeer zeker niet zo. (is deze drempel te groot kunnen we dat bespreken vooraf.)

 

Tijdens de massage of sessie wordt bij jou prana aangemaakt waardoor je steeds verder in een veld van rust, kalmte en gelijkmoedigheid terecht komt. Tussen ons ontstaat ook Metta-ji; de samenkomst van vertrouwen, overgave, gelijkwaardigheid en doelloosheid.

Die combinatie; prana en metta-ji, maken dit tot de Kum-nye Tantra.

We eindigen weer met een kopje thee, waarbij je eventueel ervaring kan delen.

Dit hoeft niet, je mag het ook lekker laten integreren en navoelen in stilte.

Je bent van harte welkom om een Tantra massage of Tantra sessie bij mij te komen ontvangen. het zal altijd ergens een combinatie gaan worden tussen massage, duo-yoga en duo-meditatie maar de klemtoon kan iedere keer verschillen. Doorgaans laat ik dat van het moment afhangen maar sommige klanten willen voornamelijk massage en een ander wil de diepte ingaan met de meditatie. Om de verschillende mogelijkheden inzichtelijk te maken hebben we een overzicht gemaakt. 

Tantra massage 

Heerlijk liggen

Een Tantra massage is voornamelijk ontspannen, liggen en genieten. Je hoeft niks, alleen maar ontvangen.

Afhankelijk hoe de massage verloopt zal er meer of minder onderdelen van yoga of meditatie inzitten.

€ 120,-/ 2u

Tantra sessie

Massage + yoga + meditatie

Bij een Tantra sessie wordt veel meer de combinatie opgezocht van massage, duo-yoga en (duo)meditatie. Het is niet meer zozeer gever en ontvanger als meer 2 mensen die samen bewegen. En het mooie is dat je daar helemaal geen ervaring voor hoeft te hebben, bewegen kan iedereen.

€ 120,-/ 2u


Duo-meditatie

Samen de verstilling in

Bijna het tegenovergestelde van de duo-yoga, dit is intiem, berustend en inzichtelijk. de focus gaat naar binnen, naar je eigen ademhaling en vandaar uit ervaar je het contact met de ander: huidcontact, ademhaling, een kleine streling van de vingers en hartcontact, je gaat het allemaal ervaren. 

Tantra voor koppels

4-handen

De Tantra voor koppels geef ik in de vorm van 4-handen massage, dus eerst masseer ik vb. met de man samen de vrouw en dan word gewisseld en masseer ik samen met de vrouw de man. Dit is enkel ter ontspanning en ik geef hierin geen relatietherapie.

Duo-yoga

Ik zet jou in de yoga

Een Tantra duo-yoga sessie is een actief samenzijn waarbij zowel je fysieke lichaam als het energetische lichaam wordt aangesproken.


Bron tekst: Ivar Mol, Dharma-Lotus